Magyar gazdaság

Nagy hírt jelentett be a Porsche Hungaria: visszatért a fix, forintalapú autórendelés

A Porsche Hungaria által forgalmazott Volkswagen-, Skoda-, Seat- és Cupra-márkák így újra fix, forintalapú szerződéskötést kínálnak ügyfeleiknek. A társaság ügyvezető igazgatója, Wachtler Tamás szerint ezzel a lépéssel szeretnék még inkább segíteni ügyfeleiket és biztosítani számukra a jobb tervezhetőséget, megbízhatóságot az árak terén is.

„Ezúton szeretnénk megosztani azt információt, miszerint a Porsche Hungaria április 25-től visszatért a fix, forintalapú autórendeléshez, teljes árgaranciát biztosítva” –  írja a Világgazdasághoz eljuttatott közleményében a társaság.

Porsche Hungaria
Porsche Hungaria: visszatért a fix, forintalapú autórendelés / Fotó: AFP

Fix, forintalapú szerződéskötést kínál ügyfeleinek a Porsche Hungaria

Wachtler Tamás, a Porsche Hungaria ügyvezető igazgatója ebben úgy fogalmazott: „ezzel a lépéssel szeretnék még inkább segíteni ügyfeleiket és biztosítani számukra a jobb tervezhetőséget, megbízhatóságot az árak terén is.”

A Porsche Hungaria által forgalmazott 

  • Volkswagen-, 
  • Skoda-, 
  • Seat- és 
  • Cupra-márkák így újra 

fix, forint alapú szerződéskötést kínálnak ügyfeleiknek.

Hozzátették: az Audi- és Volkswagen-haszongépjárművek eddig is ilyen módon garantálták a megrendeléseket ügyfeleik részére.

A Porsche Hungaria által értékesített új kocsik közül korábban csak az Audikat árulták forintban, a többi gépjárművet a napi euróárfolyam alapján értékesítették. Ez úgy működött, hogy amikor az ügyfél forintban megrendelte a kiválasztott példányt, akkor eurós áron tette meg, az átvételkor pedig az aktuális euró árfolyamon fizetett.

Az euróban történő árképzéssel kapcsolatban Varjas Ádám, a Duna Autó Zrt. kereskedelmi igazgatója a Világgazdaságnak rámutatott: elsősorban importőri oldalon van előnye azon európai gyártóknál, akiknél a gyártási költségek ebben a pénznemben képződnek. Náluk ugyanis stabilitást, kockázatmentességet biztosít ez a konstrukció, mellyel az árfolyammozgás kockázatát áthárítják a fogyasztóra.

Varjas arról is beszélt lapunknak, hogy ha tartósan – legalább egy héten keresztül – 400 forint körül rendeződne be az árfolyam, annak szabály szerint egyértelmű áremelkedést kellene generálnia az új autóknál.

Az amerikai adatközlés reggelén, pénteken egyébként a magyar fizetőeszköz erőre kapott: 388,84 közelében mozgott az euró-forint árfolyam.

 

 

porsche hungaria forint autó rendelés euró
Kapcsolódó cikkek