Extra

Kiderült, mikor mutatják be az új A Gyűrűk Ura-filmet

A Warner Bros. tavaly jelentette be, hogy több filmet is elkészít J. R. R. Tolkien könyvei alapján, miután megszerezték az adaptációs jogokat A Gyűrűk Ura-trilógiára és a Hobbitra is.

A közel 6 milliárd dolláros kasszasiker A Gyűrűk Ura és a Hobbit című trilógiák mögött álló Oscar-díjas csapat újra összeáll, hogy két új filmet készítsen. A Warner Bros. Discovery csütörtökön jelentette be, hogy Peter Jackson, Fran Walsh és Philippa Boyens új projektjei közül 2026-ban mutatják be A Gyűrűk Ura: vadászat Gollamra című filmet – írja a CNN

The Hobbit: An Unexpected Journey
Fotó: Photo12 / AFP

A filmet Andy Serkis rendezi, illetve Walsht és Boyenst kérték fel a forgatókönyv megírására, valamint Phoebe Gittins és Arty Papageorgiou részt vesz a munkában. A filmeket a Warner Bros. Pictures és a New Line Cinema fogalmazza.

„Igen, drágassszágom” – nyilatkozta Serkis. „Eljött az idő, hogy újra az ismeretlenbe merészkedjünk kedves barátaimmal, Középfölde rendkívüli és páratlan őrzőivel, Peterrel, Frannal és Philippával. Mike-kal és Pammel, valamint a Warner Bros. csapatával együtt, a WETA-val és az új-zélandi filmes családunkkal. Ez egyszerűen túlságosan finom” – fogalmazott a rendező.  

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy megszerezte A Gyűrűk Ura világához kapcsolódó jogok egy részét a Warner Bros. és új filmeket fog gyártani J. R. R. Tolkien világhírű fantáziavilágáról. A Tolkien-univerzummal kapcsolatos jogok többsége 2022 óta a svéd Embracer Group nevű, videójátékokat gyártó médiaholding tulajdonában van. Azt nem tudni, hogy a Warner Bros. milyen megállapodást kötött a svéd céggel, de 2024 áprilisára már be van tervezve egy A Gyűrűk Ura animációs film. A WB közölte, hogy az új filmek nem fognak kapcsolódni a Peter Jackson-féle trilógiához.

Peter Jackson filmtrilógiája világszerte csaknem 3 milliárd dolláros bevételt hozott, a harmadik rész, A király visszatér 11 Oscar-díjat nyert.

 

 

A gyűrűk ura Sir Peter Jackson film
Kapcsolódó cikkek