Május 1-jétől a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. élére a többségi tulajdonváltást követően új vezérigazgatót neveztek ki, aki az MBH Csoporthoz való csatlakozás közben többek között az új üzleti modell bevezetését is felügyelni fogja – olvasható a vállalat keddi sajtóközleményében.

fundamenta
Új vezérigazgató kerül a Fundamenta élére / Fotó: Jászai Csaba / MTI

2024. március 27-én hivatalosan is lezárult a Fundamenta többségi tulajdonrészére vonatkozó tranzakció, május elején pedig elkezdődik az új vállalatirányítási modell bevezetése, ez pedig az új cégvezető kinevezését is magába foglalja.

Szerdától a Fundamenta új vezérigazgatója, az eddigi vezérigazgató-helyettes Morafcsik László lett, miután Tátrai Bernadett lemondott az Igazgatóság elnöki pozíciójáról, igazgatósági tagságáról, valamint vezérigazgatói tisztségéről.

Morafcsik László 1997 óta, az alapítástól kezdődően dolgozik a Fundamentánál, és 2019. novemberében vált a vállalat vezérigazgató-helyettesévé.

Hivatalos: az MBH Bank lett a Fundamenta többségi tulajdonosa

Lezárult a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. 76,35 százalékos tulajdonrészének megvásárlására vonatkozó részvényadásvételi folyamat, ezzel az MBH Bank lett a Fundamenta többségi tulajdonosa. A Fundamenta saját márkanévvel és cégvezetéssel működik tovább. A tranzakció nyomán nőhet és fiatalodhat az MBH ügyfélköre, miközben a hazai megtakarítási és jelzálogpiac vezető szereplője lehet.