Péntek délelőtt megtorpant a napok óta tartó forinterősödés, az euró-forint kurzus fölfelé tart, ismét a lélektani 390-es szint felett zajlik, illetve ezen a szinten billegve folytatódik a kereskedés.

_VEZ3128, forint
A forint ingadozásait nehéz már követni  /  Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Meglepő fordulatról mégse lehet beszélni, elemzők már figyelmeztettek, hogy a 390 alatti zónában könnyen elfogyhat a lendület, ahogy arra volt is már példa az elmúlt hetekben. Mindenesetre a nemzetközi környezet kevésbé támogató a forintra nézve, bár abban lehet reménykedni, hogy a péntek reggeli órákban az euró erősödik a dollárral szemben.

Az elmúlt napokban tényleg jó volt ránézni a forintra – írták az Erste elemzői –, majdnem egy hónapos csúcson is járt a magyar deviza, igaz, huzamosabb ideig utoljára csak február közepén sikerült megmaradni a 390 alatti tartományban.

Mint minden feltörekvő deviza, a forint szempontjából is fontos, hogyan alakul az amerikai erről 14.30-kor érkeznek az adatok. A jövő héten pedig a pénteken megjelenő magyar inflációs adatra kell figyelniük a forinttal kereskedő befektetőknek és azoknak is, akik már a nyaralási szezonra készülve figyelik árgus szemmel a vételi és eladási árfolyam alakulását.