Közélet

Miután Izrael nem bizonyította a terrorvádakat, újra ad pénzt az UNRWA-nak Németország

Izrael szerint a szervezet több ezer terroristát alkalmaz, ám erre nem szolgáltatott bizonyítékot. Az UNRWA az ENSZ palesztinokat segítő szervezete, és nincs bizonyíték arra, hogy terroristákat alkalmazna.

Ismét együttműködik az ENSZ palesztin menekülteket segítő szervezetével, az UNRWA-val Németország, miután a világszervezet jelentése szerint Izrael egyelőre nem bizonyította a segélyszervezetet terrorizmushoz kötő vádjait – közölte a német fejlesztési és külügyminisztérium szerdán.

gaza, unrwa, terror, segélyszervezet
Izrael szerint az UNRWA terroristákat alkalmaz / Fotó: Shutterstock

A döntés a volt francia külügyminiszter, Catherine Colonna vizsgálatát követi, amely arra kereste a választ, hogy valóban igaz-e, hogy az UNRWA számos dolgozója Hamász- és Palesztin Iszlám Dzsihád-kapcsolatokkal rendelkezett. 

A hétfőn közzétett jelentés szerint azonban erre Izrael semmilyen bizonyítékot nem szolgáltatott.

A német minisztériumok ugyanakkor felszólították a segélyszervezetet, hogy hajtsa végre a jelentés ajánlásait, így a belső ellenőrzések erősítését és a projektek külső ellenőrzésének javítását – írja a The Guardian.

Hétfőn Oren Marmorstein izraeli külügyminiszer több mint 2135 UNRWA-dolgozót vádolt azzal, hogy a Hamász vagy a Palesztin Iszlám Dzsihád tagja, és az ENSZ jelentését a probléma szőnyeg alá söprésére tett kísérletnek nevezte.

 

Németország izraeli háború Izrael terrorista UNRWA
Kapcsolódó cikkek