Többek között Geert Wilders, a holland Szabadságpárt elnöke, Santiago Abascal, a spanyol VOX elnöke és természetesen Orbán Viktor miniszterelnök is felszólal a harmadik alkalommal megrendezett CPAC Hungary konzervatív konferencián, amelyet április 25-én és 26-án Budapesten rendez az Alapjogokért Központ. A magyar kormányfő a rendezvény első napján, csütörtök délelőtt tartotta meg beszédét.

Orbán Viktor, CPAC Hungary
Orbán Viktor: a magyarok nem szeretik, ha beleszólnak a dolgaikba / Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában. Ez szokatlan dolog, hiszen 10 milliós ország, szerény hadsereggel, középerős GDP-vel. Azonban 1100 éve tapodtat sem enged függetlenségéből. A liberális óceánban Magyarország egy független konzervatív sziget, egy Island of Difference

– kezdte beszédét Orbán Viktor. Hozzátette, hogy Magyarországon jogállam van, mindenki azt mond, amit akar, de a magyarok nem szeretik, ha beleszólnak a dolgaikba.

A magyarok és a lengyelek mindenért együtt küzdöttek, ami számukra fontos – üdvözölte a rendezvényen Mateusz Morawiecki korábbi lengyel miniszterelnököt Orbán, aki elmondta, hogy várja őt vissza Brüsszelbe „a lengyel seregek élén”.

A 2024-es év nem az elmélet, hanem a gyakorlat éve. Választások lesznek, amiket meg kell nyernünk

– hangsúlyozta a kormányfő. Változások várhatóak, a liberálisok már érzik a veszélyt, a változás az ő bukásukat jelenheti, ezért mindent bevetnek, hogy hatalmon maradjanak. Ez látható Brüsszelben, és az Egyesült Államokban is ez történik a Donald Trump elleni büntetőperek során. Orbán Viktor elmondta, hogy szurkol neki, hogy a választáson és a bíróságon egyaránt megnyerte a csatáit. Hasonló folyamatok zajlanak Európában, többek között Németországban és Finnországban is.

A progresszív-liberális szellem elbukott, zűrzavart, háborút, válságot, romló közbiztonságot hozott

– jelentette ki miniszterelnök, aki szerint ez a világrend olyan vezetőket termelt ki, akik nem valók vezetőknek, nem alkalmasak a feladatra.

Ezeknél a kétbalkezes vezetőknél még egy szépségverseny résztvevői is többet tudnak a világbékéről.

Orbán szerint a progresszív-liberális világrend helyett szuverenista világrendre van szükség. A nyitott társadalom helyett pedig védett társadalomra van szükség, ahol az állam védi a polgárait, és védi a családokat. Olyan világra van szükség, ahol mindenki kereskedhet mindenkivel. Vissza kell térni abba az erős szuverenista világba, amelyik naggyá tette a Nyugatot.

Make Amerika Great Again! Make Europe Great Again!

– zárta beszédét a magyar kormányfő, aki szurkol Donald Trumpnak, és szurkol az európai konzervatívoknak is az idei megmérettetések során, mivel fontos és izgalmas hetek állnak előttünk.

Orbán Viktor: Magyarországon mindenkinek lesz szakmája

A magyar kormányfő úgy fogalmazott, hogy közelebb hozták az egyetemi világot és a szakképzést. A Szakma Sztár Fesztiválon tartott nyitóbeszédet Orbán Viktor.